22 Feb 2010

CEMS Merchandise

We are pleased to announce that for the first time in history an on-line store with CEMS merchandise has been open.
Here are the main conditions:
  • Sales period: until Saturday, March 6th. After this period , the website will be closed and no further order accepted.
  • Expected reception of merchandises: Monday, March 29th.
  • You can pay either by Paypal or by credit card.
  • For individual orders, merchandises will be delivered to the Cems Club of the school of your choice. Shipping fees are set to 1€ per product.
  • For group orders(>200€), we can deliver to a personal adress. Please contact us before the purchase since there might be extra fee.
  • 20% of the selling price of T-shirts will go for the School For Africa Project. A nice way to do a good deed!
  • If you wish to download the catalogue you may do so here (pdf, 362 kB)

9 Feb 2010

Plán CEMS akcí

Milí CEMSies,

níže najdete přehled nejbližších akcí, které jsme pro Vás nachystali a na něž bychom Vás rádi srdečně pozvali:

11.2. CEMS drink v El Bario de Angelo v 19h – ochutnávka argentinských a chilských vín (po skleničkách, nebo „all you can drink“ za 600,-). Bar je na Andělu, více info na http://www.elbarrio.cz/
Jde o společnou akci studentů a alumni, máme zamluvený salonek s dostatečnou kapacitou, zábava zaručena :)

19. - 21. 2. Jizerské hory, Albrechtice – lyžařský víkend, pouze pro alumni, ubytko zde. Registrace na jan.kubik@thomsonreuters.com . Příjezd na chatu plánován na páteční pozdní odpoledne/večer.

1.3. Meet the... public sector – profesní seminář, bude se konat ve škole v RB 336 v 18:30 s těmito velmi zajímavými hosty:
  • Alice Savovová - ředitelka Asociace pro mezinárodní otázky (přední český zahraničně-politický think tank)
  • Antonín Berdych - bývalý ředitel kabinetu Alexandra Vondry
  • Marek Svoboda - ředitel Centra pro lidská práva a demokracii společnosti Člověk v tísni
  • po oficiální části se přesuneme na drink/ večeři
  • Vojtěch Opleštil – konzultant Deloitte v oblasti veřejné správy
18.3. All you ever wanted to know about... Photovoltaic energy – přednáška CEMS Alumni Richarda Bejlka o fotovoltaice - kde je možné ji zřídit, jaké jsou náklady, podpora v ČR, výkon, návratnost investice, jak získat dotace...
Místo a čas ještě potvrdíme, po přednášce a diskuzi opět přesun na drink.

25.3. 4 hodiny pro život – kurz první pomoci od červeného kříže. Základní kurz poskytování první pomoci - zástava oběhu u dospělých a dětí, oživování, bezvědomí. Kurz bude od 18:30 v prostorách Červeného kříže na Helichově ulici. Cena 400 Kč, (pokud se budou chtít přidat cizinci a bude to v angličtině, bude cena 500 Kč).

7.4. divadlo: Famílie aneb Dědictví otců zachovej nám, pane v Divadle na Vinohradech – trocha současného divadla od amerického dramatika Joe DiPietra v režii Martina Stropnického. Komedie z prostředí USA, hlavním tématem je střet generací a dilema mezi rodinou a kariérou. Podle recenzí jde o spíše odlehčenější a velmi vtipné představení se skvělými hereckými výkony. Více na zde. Hlaste se na jana.dostalova@gmail.com, DDL 14 dní před představením!!

12.4. Meet the... Coaching s Future leader – seminář tentokrát připraví coach z projektu Future leader. Dozvíte se vše o coachingu, seminář bude spojen i s praktickými ukázkami z kurzů, které Future leader nabízí, tj. např. vedení lidí, naslouchání, sebeřízení, apod.

16.4. – 18.4. Pan European Event: výlet po českých pivovarech – event bude i pro zahraniční CEMSáky, v plánu máme boat párty, výlet historickým pivovarem do Plzeňského pivovaru, kde pro nás bude přichystaná speciální prohlídka s ochutnávkou nefiltrovaného piva, a jiné.

12.5. divadlo: Richard III, Stavovské divadlo – politicky laděné představení symbolicky před volbami :) Richard III. je považován za Shakespearovu nejlepší historickou tragédii, zde v hlavní roli Richard Krajčo, na hudbě se podílel Jan P. Muchow, režie Michal Dočekal. Více na strankach divadla. Hlaste se na jana.dostalova@gmail.com, DDL 14 dní před představením!!

Mnohé další akce jsou v procesu plánování – profesní semináře, CEMS drinky, voda (zřejmě poslední víkend v květnu), kola (červenec) a jiné. Čerstvé informace vždy najdete na tomto webu, nebo posíláme pozvánky přes Facebook a Linked in (je třeba být členem skupiny Official CEMS group Czech republic). Nezapomínejte updatovat svůj profil na http://www.cems.org/ při jakékoliv změně kontaktních údajů, ať na Vás máme spojení.

Prosím nezapomínejte, že organizované akce jsou určeny primárně pro členy CEMS Alumni asociace, tj. absolventy, kteří mají zaplacené poplatky. Zůstaňte v kontaktu s CEMSem a staňte se řádnými členy CEMS Alumni Association. Poplatek můžete uhradit po zalogování na http://www.cems.org/.

Doufám, že Vás brzy na nějaké z akcí uvidíme!

Mějte se prima,

Váš CEMS Alumni board